Trene i omgivelser med forstyrrelser

Her er jeg og Iris ute på tur og får også sosialisering med andre hunder på turen. En kan benytte seg av ulike typer situasjoner som "dukker opp" på å trene.

Her trener vi på sitt med kontakt, mens hun har mange andre hunder rundt som løper og leker, eller som på bildet sitter i felles sitt og vil også ha godbit.

Når en viderefører treningen en har hatt hjemme, ut i omgivelser med forstyrrelser, øker en vanskelighetsgraden for hunden, og det krever mer energi av hunden din for å utføre øvelsen. En ønsker at hunden din skal lykkes, og dersom hunden viser at den ikke klarer å utføre eller konsentrere seg om deg og det du ber hunden din om, har en gått for raskt frem i vanskelighetsgrad eller at en er for nærme forstyrrelsene til at hunden din klarer  konsentrere seg om deg. Da kan det være lurt å ta noen steg tilbake, og starte på det nivået som hunden din mestrer, slik at en bygger opp selvtilliten til hunden din, og skaper mestringsfølelse.

Besøkshundkurs hos Firbent Terapi

Via Besøkshundkurset hos Firbent Terapi fikk vi gode tips til hvordan trene positivt, og ulike treningsmetoder en bør øve på for å kunne bli en sertifisert fører og besøkshund.
Denne treningsmetoden er ikke kun egnet for å bli besøkshund, men er også godt egnet i forhold til hverdagslydighet.

Se link:

www.firbentterapi.no

Når en skal være besøkshund, er det viktig å kunne hilse pent og ikke overfalle menneskene en skal hilse på.

Her trener vi med Trine på å hilse pent.

Merk; Iris får godbit for å sitte fint når hun blir hilst på, som er en positiv måte å trene hunden på.

Å kunne bli besøkshund krevet at hunden er trygg og at den er egnet til å kunne arbeide som en servicehund. Jeg og Iris har hatt det mye gøy sammen underveis i treningen, både hjemme og trening på å være i ulike miljøer.Dyrenensdag hos Anicura Dyreklinikk

Vi var så heldige å få være med Firbent terapi på Dyrenesdag hos Anicura, og fikk vise frem triks vi har øvd på.