Valpepels

Goldedoodlevalpen har valpepelsen frem til ca 10-12 månedersalderen. Pelsen trenger en del stell, og det kan være lurt å gre denne regelmessig. Når voksenpelsen kommer frem, er det normalt at valpen røyter litt. Bruk en god børste til og gre pelsen godt, slik at en får bort en del av det "ullen". Dersom man ikke er flink til å gre pelsen, kan den bli flokete og pistret, som vil være ubehagelig for hunden.

En trenger en:

- God børste

- Eventuelt en flokekutter (obs, den har skarpe blader) eller en saks for å klippe bort flokene.

Husk godbit når en skal venne valpen til børsten og å bli børstet. 

Sjekk av tenner

For at valpen skal bli vant med å bli "håndtert", er det viktig å starte tidlig med sjekk av munn og tenner. Gjør en dette regelmessig fra de er små av, slipper man at hunden i voksen alder kan bli vanskelig å få undersøkt av f.eks. veterinær eller om man skal pusse tennene på hunden.

Ha med deg godbit, når du skal trene valpen på å sjekke munn og tenner.

Holde ene hånden under haken til valpen, og bruk den andre hånden til å løfte på lepppene og kinnene. Løft opp og se på tennene - ros - gi godbit. 

Bytt så hånd og sjekk andre siden av munnen. Gjenta samme prosedyre.

Om du har tenkt å pusse tenner på hunden din, som kan være lurt i fht munnhygiene hos hunden din, er det da lurt å ha startet med handeling tidlig.

 

Klippe klørne til valp

En bør starte med tilvenning til klipp av klørne på hunden så tidlig som mulig. Å trene med valpen så tidig som mulig med å bli tatt på både ben, ører, munn, hale og kropp er viktig for senere forebygging mot uønsket adferd når den blir håndtert.

Å klippe klør kan være en fin måte å trene på å bli handlet, samtidig som man lære valpen at kloklipp ikke er farlig, men kan både være gøy og kos.

Viktig å bruke masse godbiter og belønning i all trening.

Nedenfor er det en link fra YouTube på hvordan trene med valpen på å klippe klør: 

https://www.youtube.com/watch?v=HsqSIR7GdlY 

Lykke til!