Stell av ører

Goldendoodle er en hund med voksepels som ikke røyter, og trenger derav hjelp til å holde ørene rene og fri for hår, for å forebygge sopp og bakterieinfeksjoner. Noen velger å gå til hundefrisør eller veternær, men dette vil bli svært kostbart i lengden. Det beste er derfor om en klarer å gjøre dette selv. 

Napping av ørene kan føre til at hårroten blir irritert og betent, det er derfor mer lurt å heller klippe bort hårene forsiktig i ørene. En får da bort hår som kan være med på å irritere ørene og holde på fukt, slik at en forebygger en eventuell ørebetennelse. 

Ørebetennelse kan oppstå dersom du dusjer hunden på hodet, og den får vann i ørene. Det blir da liggende vann eller fukt i øret, som kan bidra til sopp og/eller ørebetennelse. 

Dersom hunden blir skitten på innersiden av øreflappene, tørk forsiktig at med bomull, og sørg for at ørene blir helt tørre etterpå.

Skulle det oppstå at hunden får ørebetennelse, tar du hunden til veterinær og får behandling for dette. En får da dråper som skal dryppes i ørene i ca. 14 dager. Dersom det skulle oppstå sopp i ørene, får en også kjøpt ørerens hos  veterinæren.

Her er en video hvor det er infeksjon i øret etter det er kommet fukt inn, og hvordan en bør behandle dette:

https://www.youtube.com/watch?v=tPHFh9lH634 

Stell av øyne

Goldendoodle har voksepels og pelsen vil dermed etter hvert dekke øynene. Det kan derfor være lurt å klippe pelsen rundt øynene, slik at den ikke irriterer eller forstyrrer øynene, og slik at hunden får se bedre. I tillegg kan det være lurt å fjerne "sovetrollene" som kommer i øyekroken; enten plukke de bort om de er tørre eller fukt en bommullspad med vann og tørk det bort

https://www.youtube.com/watch?v=fA06JcZWttk

 

Lykke til!