«En helt spesiell bestevenn til en helt spesiell familie..»

Vi er et familieoppdrett av Goldendoodle, med fokus på trygge, sunne og friske hunder

Vi søker nye fôrverter! 

Vi søker etter nye fôrverter til vårt avlsprogram.

Dersom du kunne tenke deg å bli fôrvert for oss, ta kontakt og/eller send inn søknad.

Les deg gjerne opp på hva det vil si å bli fôrvert for oss.

 Med vennlig hilsen
Silje

OM OSS 

Velkommen til Goldendoodle of Norway!

Goldendoodld of Norway er et lite familieoppdrett, som holder til i landlige omgivelser ved kysten på Mosterøy (Rogaland). Vi er medlem av Goldendoodle Assosiation (GANA), og følger deres strenge etiske retningslinjer for avl og oppdrett av Goldendoodle. All helsetesting kvalitetssikres gjennom organisasjonen, og kun trygge,  friske og sunne hunder godkjennes til videre avl.
Alle våre avlshunder og valper er registrert og stambokført i GANA. Som GANA oppdretter er vi tildelt Blue ribbon merket, som er et kvalitetsstempel på oppdrettet og hundene våre. 
 
Vi har stort fokus på god dyrevelferd, og tispen starter derfor ikke å ha kull før hun er fylt 2 år, parres ikke på hver løpetid, har maks 2-3 kull (hvor den etterpå pensjoneres).
Videre temperament tester vi hundene våre gjennom Siddis Hundeskole.

Hundene våre lever først og fremst som et familiemedlem hos fôrvertsfamilier (hovedsaklig på Vestlandet). Vi sikrer dermed at de får leve gode liv som familimedlem, og får utvikle seg til å bli trygge, stabile og lykkelige hunder.


COVID-19

På grunn av pandemien har vi foreløpig ingen valpekull.

Vi vil informere om når vi starter opp igjen med søte små fra oss❤️🐶
 

Med vennlig hilsen

Goldendoodle of Norway

GOLDENDOODLE 

Goldendoodle har opprinnelse fra 1990 taller, og 
kommer i ulike generasjoner, størrelser og farger.

Goldendoodle er en ekstremt sosial, utadvendt, aktiv og ikke-aggressiv hund, som trives best å få være nær sin familie og eier. De har et stort ønske om å behage og lære, og er veldig lærevillige. Hver enkelt rase som Goldendoodle er krysset av (Golden Retriever og Puddel), skårer blandt de topp 4 av de 150 smarteste hundene.

ER RASEN FOR DEG?

Goldendoodle er en livlig hund med et herlig kroppsspråk. Den er en intelligent og aktiv hund, som liker godt å få brukt seg, og lærer raskt både på godt og «vondt». Goldendoodle trenger en del mental stimulering for å trives, så å gi den hjernetrim er et godt alternativ for å gjøre hunden tilfreds. Ikke minst vil det være en gøy aktivitet for dere begge å gjøre sammen, samt hunden vil bli mer sliten av å bruke hodet enn å springe i full fart. Andre aktiviteter som kan appellere til Goldendoodlen er: ulike type turer, miljøtrening, sosialiseringstrening, gå spor, nese i arbeid, agility, rallylydighet m.m. 

Dersom Goldendoodlen blir understimulert, kan den fort kjede seg og kan da aktivisere seg selv. En vil fort merke dersom en på det jevne ikke er flink til å aktivisere hunden. Den kan da finne på aktiviteter som ikke alltid er like hyggelig for matmor/ matfar (spesielt når den er ung). En god aktivitet for å trene Goldendoodle som kan være energisk, er å trene miljøtrening, trene på ro, kontakt og mental trening. Den vil da bruke hodet, og bruke dermed mer energi enn om den får løpe løpsk på et jordet eller til fjells. Goldendoodle har en fin «av og på knapp», de liker godt være med på aktiviterer, men kan også være en livsnyter og slappe av i sofaen sammen med deg.

Dersom dere ikke har tid til å trene med Goldendoodlen, vil nok ikke dennd type hun være riktig for dere. Jeg anbefaler at det kan være lurt å bli medlem av en brukshundeklubb, hvor en kan få brukt hunden på sitt beste. Ulike hundeklubber har også kurset som en kan trene til å bli service-/ terapi hund. Dette er en treningstype som vil passe Goldendoodle svært godt.

Goldendoodlen er en meget sosial hund, og liker best å få være en del av familien. Den vil helst være med eieren sin hele tiden, og kan mistrives hvis den ikke får være inkludert. Når en får en Goldendoodle, er det som å få et barn på ny, som vil være med deg over alt. Den er som en skygge, så ikke bli overrasket om hunden står på andre siden av døren når du er på badet. Er du på jakt etter en selvstendig hund, som vil ha litt tid for seg selv, er ikke Goldendoodle for dere.

Goldendoodle krever en del pelsstell, og siden hunden har voksepels trengs den å klippes regelmessig. Poter, rundt øyne og ører må klippes oftere en hovedklippene. Utenom klipp krever pelsen også at den gres regelmessig. Det er viktig å tenke igjennom på forhånd om en ønsker denne type pelsstell i hverdagen. Dersom du er på jakt etter en lettstelt hund, er ikke Goldendoodle hunden for deg.

Goldendoodle er IKKE allergifri (allergifrie hunder finnes ikke). Den har allergener, slik som andre type hunder. Den skiller seg gjerne noe ut fra andre hunder, ved at Goldendoodle kan tolereres bedre av folk med hundeallergi. Dette vil være individuelt og en kan få reaksjon på en Goldendoodle.

Goldendoodle er en hund som er menneskekjær. Vi har veldig god erfaring med vår sammen med barn, andre type dyr eller mennesker. Det er imidlertid viktig at en ikke lar barn være alene med hunden i starten. Det er viktig at en forsøker å gjøre situasjoner med barn så positive som mulig for hunden og barnet, slik at hunden får en god erfaring og assosiasjon med barn og andre mennesker. Små barn er ofte nysgjerrige og vil ta på hunden alle steder på kroppen eller rive den i pelsen. Det er svært viktig at du tar ansvar og lærer barnet ditt hvordan det skal omgås hunden. Du er veiviser for barnet ditt for hvordan det skal være mot dyr. Dette er viktig slik at barnet og hunden kan få et godt forhold sammen.

For å få en trygg hund som bruker "språket sitt" i situasjoner, er det viktig med god miljøtrening og sosialisering. Det danner grunnlaget for hvordan hunden vil håndtere situasjoner den møter. Hvis du vet at hunden skal ha samhandling med barn og andre typer mennesker, er det viktig at du starter fra dag en med treningen. Ta på valpen på hele kroppen, slik at den blir vant med å bli tatt på alle steder på kroppen. Bruk godbit som belønning i alle treningssituasjoner, slik at valpen assosierer de fleste situasjoner med noe positivt. Selv skremmende situasjoner kan bli gode, så lenge den har en trygg eier som leser valpen godt og gir belønning. F.eks. Om du møter et menneske med en rar hatt/ masse skjegg, rart kostyme eller andre situasjoner, stopp og spør om vedkommende kan hilse på valpen/hunden og gjerne gi godbit til vedkommende slik at den kan gi til valpen/hunden. De fleste situasjoner vil være en treningssituasjon for valpen/hunden, og kan bidra til en god trening og blir med å danne en trygg hund.

Tenk igjennom din livssituasjon og se den for deg 15 år frem i tid; din hverdag og livsstil, og vær realistisk i forhold til hvilke type hund som kan passer til deg og din familie. Det er viktig først og fremst å tenke på egenskaper ved valg av hund, og ikke utseende. Er du på utkikk etter en intelligent, aktiv, supersosial, omgjengelig og lærevillig hund, er Goldendoodle hunden for deg. Men husk, den krever oppmerksomhet og tid fra deg som eier for å trives. Har du mulighet og egnethet til dette, vil Goldendoodle være hunden for deg!

Bli fôrvert til en av våre nydelig små, som skal i avl

Når du er fôrvert for Goldendoodle of Norway, vil du ha det daglige ansvaret og kostnaden for hunden. Det innebærer kostnader til: Fôr, utstyr, stell, ormekurer, vaksiner, årlige helseundersøkelser, veterniærutgifter og forsikring (det som innebærer den daglige omsorgen).

Vi tar kostnadene knyttet til avl og oppdrett: Helsetester, valpefødsler med veterinærutgifter, forsikring av valper.
 

EMBARKVET

EmbarkVet er laboratoriet som utfører omfattende helsetesting av Goldendoodle, og har et samarbeid med Goldendoodle Assosiation. 

GENOMIA

Goldendoodle of Norway deltok i 2017 med å etablere et samarbeid mellom laboratoriet Genomia, som ligger i Europa, og Goldendoodle Assosiation. Genomia utfører genetisk helsetesting av Goldendoodle.

Vi ser fram til ditt besøk

Goldendoodle of Norway, Haugvaldstadveien 39, 4156 Mosterøy, Norway