Valper

Vi legger ut når vi tar imot valpesøknader igjen

Planlagte valpekull

- Vi legger ut når vi tar imot valpesøknader til planlagte kull -

Valp fra Goldendoodle of Norway

Vi er et lite familieoppdrett, som har valpekull innimellom. Valpene vokser opp i stuen vår, og blir dermed godt miljøtrent til vanlige hverdagslige lukter og lyder. Valpene blir godt sosialisert med andre dyr, barn og voksne. Vi legger ned en del arbeid med valpene våre, for å skape de beste forutsetninger i starten på livet. Dette er f.eks. utflukter til andre miljøer, besøk fra nabolagets barn, toalett trening, bli kjent med ulike lukter, lyder og gjenstander, hilse på og bli kjent med de andre dyrene våre.

HELSETESTER

Alle valpene er ferdig ormebehandlet, chipet, vaksinerte og leveres med helseattest fra veterinæren.

Foreldrene til valpene har gått igjennom helsetester som Goldendoodle Assosiation har krav skal være fullført og godkjent før en får avle. Dette er både standard tester og utvidede helsetester. Videre sikrer vi at avlshundene er trygge og stabile, og har de egenskaper vi ønsker å videreføre.

Standard helsetester: Røntgen av hofter og albuer, Patella, øyelysing og ultralyd av hjertet.

Utvidede tester av arvelige genetiske sykdommer: Vonwillenbrand (VWD) type 1 og 2, GRPRA1, GRPRA2, prcdpra, Ichtyosis, DM.

STAMBOKFØRT 

Vi er medlem av Goldendoodle Assosiation, og følger deres strenge etiske retningslinjer for avl og oppdrett. Alle våre hunder er registrert og stambokført i Goldendoodle Assosiation.

HELSEGARANTI

Før valpene forlater oss, går de igjennom helsesjekk hos veterinæren. Helseattesten følger med valpen i mappen «Velkommen som eier av Goldendoodle».
 
Hva innebærer helsegarantien?
Dersom det skulle oppstå alvorlig helseproblem som er medfødt og/ eller arvelig genetisk sykdom innen de to første årene, som kan bekreftes av oss og veterinær, vil vi refundere opp til valpens kjøpesum for eventuelle medisinske utgifter. Alternativt kan være at du får refundert hele kjøpesummen, uten å returnere hunden.
Helsegarantien vil være spesifisert i kontrakten. 

FORBEHOLD for AVLSPROGRAMMET

Dersom vi ser det er fordel i forhold til avlsprogrammet vårt i Goldendoodle of Norway, har vi rett til å endre avlshann og/ eller avlstispe. Goldendoodle of Norway har alltid førstevalg på valper i vårt avlsprogram.

Naturen går sin gang, og noen ganger går det ikke helt som forventet. Vi forsøker så godt vi kan, og ber derfor om forståelse for at vi ikke alltid kan garantere at valpekull kommer etter planen, kjønn eller farge. Om en stiller seg åpen i fht kjønn og farge, er det større sjanse at vi kan levere en valp til deg.

AVLSSPERRE

Alle valper blir solgt med avlssperre, med unntak dersom valpen er solgt som avlshund. Dersom en kastrerer eller steriliserer hunden innen det første året, og kan fremvise  dokumentasjon på dette vil en få refundert kr 2000. Dette vil være spesifisert i kontrakten.

ALLERGI

Først og fremst vil jeg si det ikke finnes noen allergifrie hunder. Goldendoodle er IKKE en allergifri hunderase.
Er man allergisk mot hund, kan man være allergisk mot et eller flere allergener. Hver hund er satt sammen av ulike allergener, og det er store indvididuelle forskjeller fra hund til hund hvilke nivåer av allergener de har, og det kan variere i en og samme rase, også i samme valpekull. Om man tester seg mot en valp, vil ikke dette si at en ikke vil være allergisk mot andre i samme rase.
Dette er på grunn av alle hunder har allergener som en finner i; spyttkjertler, talg, urin, flass/hudflak som skilles ut fra huden. Mange tror det er pelsen en reagerer på, men det er dessverre en myte. Røytefrie eller lavtrøytende hunder ser imidlertid ut til å ha lav andel av allergener, men det gis ingen garanti dersom du er allergisk mot hund, at du ikke vil være allergisk mot rasen og at du kan leve sammen med denne hunden.

Regelmessig børsting og vasking av hunden kan derimot redusere mengden allergener. Eller dersom man har vært ute på vår/sommerstid når det er mye pollen, kan en bruke en fuktig klut å tørke over pelsen og poter, for å fjerne noe av pollen som legger seg i pelsen.

Forbehold for å ivareta valpens beste;
Vi anbefaler at du møter valpen som du ønsker å skaffe deg før du får ta den med deg hjem. Dersom du ikke har reagert innen 24 timer etter test, får du ta med deg valpen.

Videre gir det ingen garanti for at du ikke vil reagere på hunden i fremtiden. Allergien kan utvikle seg over tid, for selv om du ikke reagerer på valpen nå, kan det oppstå allergi i fremtiden. Er du allergisk mot hund, ønsker vi du har en bacp-up plan. Det vil si du har undersøkt mulighet for en reservefamilie som kan ha hunden din i korte eller lengre perioder dersom din allergi skulle tilsi at det er behov for dette. Det er viktig at det er en slik plan for tryggheten din som valpekjøper og for oss som oppdretter, og ikke minst for hunden sin del. Da vet vi at vi har en god plan dersom det ikke skulle fungere, og valpen blir tatt godt hånd om slik at den ikke blir skadelidende. Goldendoodle of Norway må da godkjenne back-up familien.

Teste allergener på valpen;
Dersom en ønsker å teste allergener på valp, så vil dette komme en kostnad på i tillegg for deg som valpekjøper på kr......

VENTELISTE

Dersom en ønsker valp fra oss må du fylle ut søknad om valp og få denne godkjent av oss FØR dere innbetaler registreringsgebyr. Du skal IKKE betale registreringsgebyret før du har fått bekreftet plass på ventelisten. Etter du har mottatt bekreftet plass fra oss, må det innbetales registreringsgebyr på kr 5000, for å sikre plass på ventelisten. 

Goldendoodle of Norway vil alltid ha førsteretten på valg av valp til videre avl. Dette går utenom ventelisten. For å sikre utvikling av denne flotte rasen, er vi avhengig av å kunne velge ut hvilke som brukes videre til avl.

OMPLASSERING

Alle som kjøper valp fra oss, må garantere at ingen av våre Goldendoodle valper blir omplassert, uten at vi er kontaktet og gitt mulighet til å ta valpen tilbake. Dette vil være spesifisert i kontrakten.

INFORMASJON OM VALPESØKNAD

For å komme på reservasjonslisten, ber vi deg om å fyller ut valpesøknad. HER Vi behandler søknaden så raskt vi kan, og har kun dessverre anledning til å behandle søknader som har det vi har satt som ett minimum. Jo mer utfyllende du svarer, jo enklere er det å forsøke å finne den riktige valpen til deg. Opplysninger du oppgir bruker vi til å finne Goldendoodlen som passer best for deg og din familie.

Dersom du blir godkjent, vil du få en epost fra oss som oppgir informasjon om kull vi har planlagt. Dersom dere ser at dette kullet ikke når opp til deres forventninger, betaler dere IKKE inn registreringsgebyret. Ved innbetaling av registreringshgebyret, inngår vi en bindende avtale. Dersom vi ikke har tilbydd valp innen 18 måneder, vil dere få refundert registeringsgebyret. Dersom dere har fått tilbud om valp etter deres spesifikke ønsker to ganger i løpet av perioden på 18 måneder, og dere har takket nei, mister dere retten til å få refundert gebyret. Det vil si, dersom dere ønsker å vente på en helt spesiell kombinasjon er det anledning til dette, men det vil ta noe lengre tid. 
Våre helt spesielle valper, får kun reise hjem til helt spesielle hjem. Vi forbeholder oss retten til å heve avtalen om valpekjøp helt til valpen drar fra oss, derom vi mener det er til valpens beste. Vi refunderer da hele registreringsgebyret.

VÅRE BETINGELSER

Valp fra oss koster kr 28 000 inkl.mva. Registreringsgebyr på kr 5000 innbetales ved bekreftet godkjent søknad. Resterende beløp innbetales 2 uker før du skal hente valpen.

Valpene leveres med; Valpepakke, mappen «Velkommen som eier av Goldendoodle», bok «Hverdagslydighet fra valp til voksen» fra Siddis hundeskole, ferdig ormebehandlet, vaksinert, chipet, registrert i GANA, helseattest, 2 års helsegaranti i henhold til Goldendoodle Assosiations retningslinjer. Valpene temperament testes ved 8 uker. Alle valper som selges som familiehunder, selges med avlssperre.

HVA FØLGER MED VALPEN

 • Alle våre Goldendoodle valper selges med:
 • Ormekur behandlet
 • Vaksinering
 • Chip
 • Registrert i GANA
 • Avlsinformasjon (stamtavle)
 • Helsesjekket
 • Helsebok
 • Helsegaranti på to år
 • Kontrakt
 • Valpemappe
 • Fôr som valpen er vokst opp med
 • Teppe fra valpekassen
 • Bok "Hverdagslydighet fra valp til voksen", gitt ut av hundeinstruktør Siri Linnerud Riber & Arne Aarestad i Siddis hundeskole.

HVA TRENGER JEG HA KLART TIL VALPEN KOMMER:

 Når en skal ta imot valp, er det noen ting en bør ha i hus:

 • Bur
 • Bånd
 • Sele (anbefaler sele fremfor halsbånd, da halsbånd kan skape nakkeskader)
 • Mat
 • Godbiter
 • Skål til mat og vann
 • Børste til pelsstell og neglesaks
 • Teppe (anbefaler vetbed tepper)/ seng
 • Bøker om hundehold og trening av hund
 • Leker
 • Tena tisseunderlag

VALPEKURS

 Vi anbefaler alle våre valpekjøpere å melde seg på valpekurs.